Ben jij werkzaam als oppas? Dan herken je vast het gevoel dat je soms niet weet wat je kan gaan doen met de kinderen. Loop jij de afgelopen tijd vaak tegen dat probleem aan? Niet getreurd, want hieronder zijn vijf leuke activiteiten op een rij gezet die jij samen met de oppaskinderen kan gaan doen. Lees dus snel verder! 

 

Gezellig naar buiten

 

Deze activiteit is in de meeste gevallen alleen geschikt als het niet hard regent buiten. Je kan namelijk de oppaskinderen meenemen naar bijvoorbeeld een kinderboerderij of je kan gewoon een rondje gaan lopen door het bos. De oppaskinderen kunnen buiten lekker rennen en hun energie kwijt. Is het ook nog eens lekker weer buiten? Neem dan wat snacks, drinken en een kleedje mee. Jullie kunnen dan samen gezellig picknicken buiten. 

 

Knus knutselen 

 

Is het echt niet mogelijk om naar buiten te gaan door het weer? Dan kan je natuurlijk met de oppaskinderen gaan knutselen thuis. Het voordeel van knutselen is dat je allerlei dingen kan gaan doen. Je kan uiteraard gaan tekenen of schilderen, maar wat dacht je van kleien voor de verandering? Vergeet niet om de mening van de oppaskinderen mee te nemen in het bedenken van de activiteit. 

 

Lekker bakken 

 

Afhankelijk van de leeftijd van de oppaskinderen kan het gezellig zijn om samen te gaan bakken. Iets bakken hoeft niet eens ingewikkeld te zijn. Tegenwoordig heb je in de supermarkt bakmixen waarmee je heel snel iets kan bakken. De oppaskinderen zullen daar enige tijd mee zoet zijn en het is natuurlijk heerlijk voor de ouders als zij terugkomen. Een oppas in Haarlem van Korall's Kids Care zal uiteraard goed letten op de kinderen tijdens het bakken.

 

Frisse duik nemen

 

Een andere activiteit die je kan gaan doen met de oppaskinderen is zwemmen. Het is algemeen bekend dat kinderen het heel leuk vinden om te zwemmen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat jouw oppaskinderen ook houden van zwemmen, want anders is het niet echt leuk. Als het zomer is en het dus ook nog eens heel warm is, is zwemmen natuurlijk de allerbeste activiteit die jij kan bedenken. 

 

Heerlijk filmpje kijken

 

De activiteit hoeft niet altijd groot te zijn. Je kan ook lekker met de oppaskinderen op de bank ploffen en een leuke film aanzetten. Het enige wat je dan verder nodig hebt, is wat drinken en misschien popcorn. Pak er een lekker dekentje bij en ga knus op de bank liggen. Meestal is deze activiteit wel wat meer geschikt voor oudere oppaskinderen. Jonge oppaskinderen willen vaak andere dingen doen, zoals knutselen of wat bakken. Hopelijk heb je nu weer wat inspiratie gekregen voor de activiteiten.